5. 12. 2017

Na loňskou akvizici AZ KLIMA, která je v tomto oboru na českém trhu jedničkou, nyní ČEZ ESCO navazuje dalším přírůstkem, společností AirPlus.

Oblast HVAC (topení, vzduchotechnika, klimatizace) považuje ČEZ ESCO za velmi důležitou. "Je to jeden ze segmentů, v němž vidíme budoucnost a chceme se v nich i nadále rozvíjet," uvedl Kamil Čermák, generální ředitel ČEZ ESCO. Na loňskou akvizici AZ KLIMA, která je v tomto oboru na českém trhu jedničkou, proto navazuje aktuálním přírůstkem, společností AirPlus. Svým zaměřením na malé vzduchotechnické a klimatizační jednotky nejen vhodně doplní stávající sortiment AZ KLIMA.

Společnost AirPlus má za sebou stovky úspěšně realizovaných zakázek, ať už se bavíme o dodávkách, montážích nebo servisu klimatizace a vzduchotechniky, včetně projektové dokumentace. Ročně její technici nainstalují téměř 600 klimatizací a servisují zhruba 3500 jednotek. Mezi spokojené zákazníky patří sítě čerpacích stanic, ale také státní úřady, banky, energetické a telekomunikační firmy. AirPlus například zabezpečuje servis více než dvou tisíc chladicích systémů pro našeho významného stávajícího zákazníka Unipetrol.

"Naše řady se touto akvizicí rozšiřují o 40 nových odborníků. Převážně se jedná o zkušené servisní a montážní techniky, kteří mají potřebné certifikace i dostatek dobrých referencí k tomu, aby se mohli podílet na všech významných zakázkách. Těší mě, že to bude v barvách ČEZ ESCO," dodal Kamil Čermák.