Přehled distribučních sazeb

Název sazby Pro koho je sazba vhodná? Co musíte splňovat? Máte nárok na nízký tarif?
Malá spotřeba
C01D
Provozovny s nízkou spotřebou elektřiny. Běžné spotřebiče jako lednice, osvětlení, televize... V provozovně nesmí být připojená výrobna a jistič nad 3 x 63 Ampér Ne, C01D je jednotarifní sazba, která má jednotnou cenu elektřiny po celý den.
Běžná spotřeba
C02D
Provozovny s běžnými spotřebiči. Běžné spotřebiče jako TV, lednička, sporák, pračka, myčka... Ne, C02D je jednotarifní sazba, která má jednotnou cenu elektřiny po celý den.
Vysoká spotřeba
C03D
Provozovny s běžnými spotřebiči. Běžné spotřebiče jako TV, lednička, sporák, pračka, myčka... Ne, C03D je jednotarifní sazba, která má jednotnou cenu elektřiny po celý den.
Bojler
C25D
Provozovny, které používají elektřinu pro ohřev vody. Elektrický bojler Ano, C25D je dvoutarifní sazba, kde je 8 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Akumulační topení
C26D
Provozovny, které k vytápění používají akumulační spotřebiče. Akumulační topení Ano, C26D je dvoutarifní sazba, kde je 8 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Elektromobil
C27D
Majitele elektromobilů. Elektromobil Ano, C27D je dvoutarifní sazba, kde je 8 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Kombinované vytápění
C35D
Provozovna, která využívá smíšené elektrické spotřebiče pro vytápění objektu. Sazbu bylo možné přiznat pouze do 31. 3. 2017. Nově již není možné tuto sazbu získat Ano. C35D je dvoutarifní sazba, kde je 16 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Elektrické topení
C45D
Provozovna, která využívá přímotopné elektrické spotřebiče pro vytápění objektu. Sazbu bylo možné přiznat pouze do 31. 3. 2017. Nově již není možné tuto sazbu získat. Ano. C45D je dvoutarifní sazba, kde je 20 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Elektrické topení
C46D
Provozovna, která využívá přímotopné elektrické spotřebiče pro vytápění objektu. Hybridní nebo přímotopné elektrické spotřebiče Ano. C46D je dvoutarifní sazba, kde je 20 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Tepelné čerpadlo
C55D
Provozovna, která využívá systém tepelného čerpadla pro vytápění objektu. Sazbu bylo možné přiznat pouze do 31. 3. 2005. Nově již není možné tuto sazbu získat. Ano. C55D je dvoutarifní sazba, kde je 22 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Tepelné čerpadlo
C56D
Provozovna, která využívá systém tepelného čerpadla pro vytápění objektu. Tepelná čerpadla Ano. C56D je dvoutarifní sazba, kde je 20 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Neměřené odběry
C60D
Pouze v případě, že není technicko-ekonomicky možné odběr řádně měřit Celkový instalovaný příkon v odběrném místě nepřesáhne 1000 W Ne
Veřejné  osvětlení
C62D
Pro účely osvětlování veřejných prostranství Veřejná prostranství Ne, C62D je jednotarifní sazba, která má jednotnou cenu elektřiny po celý den.

 Detailní podmínky pro přiznání jednotlivých sazeb naleznete na stránkách společnosti ČEZ Distribuce.

 

Zpět na podporu