Co jsme dodali?

  • Druhé největší solární parkoviště v České republice.
  • Instalovaná fotovoltaická elektrárna má celkový výkon 474 kW
  • Vyrobí 486 MWh bezemisní elektřiny za rok, která je spotřebována v areálu zbrojovky.
  • Díky odběru elektřiny z fotovoltaické elektrárny se Česká zbrojovka podílí na snížení škodlivých emisí o 260 tun ročně.
  • Fotovoltaika se skládá z 718 solárních panelů a zaparkuje pod ní téměř 200 aut.
  • Carport zároveň chrání auta před rozmary počasí, v zimě před napadaným sněhem, v letních měsících naopak stíní od silného slunce.

 

„Nové parkoviště využijí zejména naši zaměstnanci, a také přijíždějící hosté a obchodní partneři. Při jeho výstavbě jsme se rozhodli postupovat co nejvíce inovativním a zároveň k přírodě šetrným způsobem. Veškerou vyrobenou elektřinu spotřebujeme přímo v uherskobrodském závodě, díky čemuž zvýšíme naši energetickou soběstačnost a zároveň učiníme naši výrobu zase o stupínek ekologičtější, přesně v souladu s naší firemní politikou. Ekologické projekty budeme nadále aktivně rozvíjet,“ říká Jan Zajíc, generální ředitel a předseda správní rady České zbrojovky.

 

„Jsme rádi, že stále více našich zákazníků se zajímá o vlastní výrobu z fotovoltaických panelů. Solární elektrárna umožňuje firmám nejen šetřit náklady na energie, ale také životní prostředí. Jsme rádi, že právě nás si Colt CZ Group vybral pro výstavbu inovativního projektu solárního carportu, který je druhým největším u nás v Česku. Díky solárním panelům na carportech je daný prostor využit dvakrát, tzn. nejen pro parkování automobilů, ale i pro výrobu elektřiny. Jako bonus jsou zaparkované automobily kryty přes nepřízní počasí,“ uvádí generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák

Fotogalerie